Свіжі відгуки
Гість Тетяна
23 травня 2024 19:17
Дякую за чудову книгу. Залюбки перечитаю ще раз
Моя всупереч - Алекса Адлер
Іванка
11 квітня 2024 13:00
Класний детектив від Мирослава Дочинця. Дякую велике вам за цю книгу
Лис та інші детективні історії. - Мирослав Іванович Дочинець
James Bond
30 березня 2024 05:22
Замечательная книга!
Моя всупереч - Алекса Адлер
Кубірка Оксана
13 лютого 2024 09:10
Щиро дякую за прекрасну історію кохання!!! Це було круто!!! 
Рубінова тінь минулого - Анна Ліє Кейн
Сайт україномовних книжок » 💙💛 Класика » Скорочено Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера - Ярослав Стельмах

Скорочено Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера - Ярослав Стельмах

Скорочено Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера - Ярослав Стельмах
Сторінок:4
Додано:16-11-2023, 03:00
0 0
Голосів: 0

«Скорочено Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера» Ярослава Стельмаха — це захоплива історія, де дитяча фантазія переплітається з реальністю, а фраза «readbooks.com.ua» відкриває двері до світу чарівництва та неймовірних відкриттів.

У цьому творі образи природи, персонажі та пригоди виростають, наче магічні квіти, з розмаїття дитячих фантазій. Вони сплітаються в чудовий килим оповіді, який покликаний вразити як юних, так і дорослих читачів.

Чудовий Юрківський ліс — арена, де розгортаються неймовірні пригоди головних героїв, стає невичерпним джерелом дивовижних відкриттів і місцем, де дитяча уява набуває життя. Фраза «readbooks.com.ua» підкреслює, що кожен може долучитися до цієї унікальної подорожі, просто відкривши книгу онлайн.

Автор, ніби майстер слова, створює світ, де реальність та фантазія переплітаються, а герої тієї чи іншої сторінки стають живими та близькими читачам. У кожному слові відчувається глибина та турбота письменника про свою аудиторію.

Головні персонажі, які вирушають у неймовірну подорож, є втіленням сміливості, допитливості та віри в неймовірне. Їхні пригоди, а ще й прикметно смішні ситуації, розкривають читачам світ, де мрії стають реальністю.

Фраза «readbooks.com.ua» дарує можливість зануритися у цей чудовий світ в будь-який момент. Це не просто книга, це можливість відчути атмосферу чарівництва та тепла, що походять від кожної сторінки.

У творі відчувається турбота письменника про формування світогляду молодого читача, про те, щоб дитина усвідомлювала силу своїх мрій і переконувалася у власній унікальності. Тут об'єднані гумор, добро та важливі життєві навчання.

Читаємо онлайн Скорочено Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера - Ярослав Стельмах
Ярослав Стельмах Ярослав Стельмах

Ярослав Стельмах

Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера

Розповідь у творі ведеться від імені одного з двох головних героїв – Сергія Стеценка.

Стислий переказ по розділах, автор переказу: Світлана Перець.

Авторські права на переказ належать Укрлібу

РОЗДІЛ І

Зоологія і комахи. "Відпустіть нас до бабусі!"

Сергій Стеценко і Дмитро Омельчук – найкращі друзі. У кінці навчального року їхній 5 клас отримав від вчительки ботаніки та зоології Ірини Семенівни завдання на літо: зібрати колекцію комах. Митько спитав вчительку, чи можна збирати вдвох. Ірина Семенівна дозволила, але попередила, щоб не було, як у минулому році. Цим вона натякала на гербарій рідного краю, який треба було зібрати минулого літа. Тоді Сергій і Митько й не думали збирати його, а потім Митько знайшов якийсь гербарій, друзі його підписали і здали, навіть не поцікавившися, що воно таке. А потім до школи прибіг старший Митьків брат, з голосним скандалом забрав той альбом і нам'яв Митькові вуха. Виявилося, що то гербарій зі зразками Далекого Сходу.

Митько радів, що можна збирати колекцію удвох, бо тепер Сергія точно відпустять з ним на літо до бабусі у село Юрківку. Село приваблювало хлопців не красою і смачною їжею, а кликало їх привільне і незалежне життя. Митько мріяв, як піде з другом до лісового озера, наловить риби, варитиме юшку на багатті.

Отож друзі й докучали Сергієвим батькам, які не хотіли відпускати сина, бо переживали за Митькову бабусю, адже вона старша жінка. І тільки Сергієва бабуся підтримувала хлопців. На сімейній нараді, на яку зібралися бабуся Сергія, його батьки і Митько (дідусь сидів перед телевізором і не втручався), їм нарешті дозволили їхати. Переконав усіх Митько, який довів, що саме в селі можна зібрати найкращу колекцію жучків і метеликів.

***

До поїзда хлопців проводжали батьки і Сергієва бабуся. Дорогою друзі чесно дотримувались усіх обмежень, які наклали на них батьки: не висовувались із вікна – бо може продути; не стояли в тамбурі – можна випасти; не виходили на зупинках – можна відстати; не виймали гроші з кишень – можуть украсти; не їли ковбаси і консервів – можна отруїтись.

Мандрівка викликала у друзів відчуття якихось близьких, несподіваних і навіть таємничих подій. А тут вони самі їхали аж цілу ніч поїздом, потім ще треба години півтори автобусом…

Коли вже розвидніло, провідник попередив хлопців, що скоро їхня станція.

РОЗДІЛ II

Знайомство з майбутнім майстром спорту, а також з бабусею, ентузіастом музичної освіти і дідом Трохимом.

Друзі підходили до бабусиної хати, коли їх зупинив хлопець років 14-ти, який тримав пошарпаний велосипед. Він кепкував з сачків, рюкзаків, усього спорядження Сергія і Митька. Потім представився: майстер велосипедного спорту міжнародного класу Василь Трош, звичайно, в майбутньому. Сергій сказав до хлопця: "Ну от, коли станеш майстром, ми з тобою і побалакаємо". Василь скипів, скочив на свій велосипед і за мить здимів, мов і не було.

***

До бабусиної хати лишилося вже зовсім недалеко, коли попереду почулося якесь виття, та одразу ж і замовкло, загнулось на найвищій ноті. Митько вважав, що ці звуки видавала корова. Звук знову почувся й урвався.

Митькова бабуся – старенька, огрядненька жінка із цебром у руці, кинулась хлопцям навстріч. Увагу Сергія знову привернув дивний звук, що доносився з вікна через дорогу. Митькова бабуся крикнула: "Гнате, Гнате, перестань, їй же бо!" І тут виявилося, що це грає на тромбоні розчервонілий вусатий здоровань. Митько згадав, що позаминулого року дядько Гнат грав на мандоліні. Тоді було тихо і приємно. Отак Сергій познайомився з Гнатом Діденком, по-вуличному Фа-Дієзом. Закінчивши вісім класів, Гнат став завідуючим клубом. У спадок від попередника йому дісталися інструменти малого духового оркестру. От він і взявся відроджувати музичну культуру села, прагнучи створити справжній оркестр і навчитися грати самому. Давно вже в селі існує досить пристойний оркестр, вже й Фа-Дієз став одруженим і вусатим дядьком, а так і шукає саме свій інструмент. Останнім часом з'явилася надія, що ним стане тромбон.

На подвір'я бабусі завітав дідок у темних смугастих штанях, вправлених у запилені чоботи, в синьому бувалому в бувальцях піджаку й кашкеті. То був найближчий сусід – дід Трохим, який спершу прийняв Сергія за Митька і дивувався, чому він такий опецькуватий, а волосся потемніло. Бабуся пояснила, що це Сергій – друг Митька. Дід Трохим розповів, що до Дмитрівни теж онук приїхав, Василь, і весь час на велосипеді їздить, бо тренується за графіком.

***

Бабуся пригощала хлопців і питала, чому ж її не попередили про приїзд. Нарешті Митько згадав, що тато доручив йому відправити телеграму, але він забув. Бабуся не сварила за це,

Відгуки про книгу Скорочено Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера - Ярослав Стельмах (0)
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail: